index - racehorses - stallions - broodmares

A Horse of R-Core!


Pictures: Foto-vik.ru, thank you!

...Socker Stalin

Lempinimi Sonja Sukupuoli Tamma
Rotu Englannintäysiverinen Säkäkorkeus 164cm
Syntynyt CAS XIV Ikääntyminen CAS
Kasvattaja Jeff Berry, USA (evm.) Omistaja R-Core
Voitto-, sijoituspros. n.45,55%, n.81,82% Statistiikka 11: 5-2-0-1(-1)
Voittosumma 581 500ve Saavutukset G1-voitto

...about the horse

Ei kaikkien laukkahevosten tarvitse olla hienostelevia ja fiinejä. Sonja ei ainakaan ole. Se on aivan täysin, kaikin puolin tavallinen, normaali ja kiltti tamma. Radalla neiti on toki menevä ja kuumuvakin, mutta se on niitä tarkoin varjeltuja ammattisalaisuuksia, joilla kunnon laukkurit pärjäävät. Hevosseurassa tammakulta on oikein hyvätapainen, eikä ihmisten kanssa ole vielä tähän päivään mennessä erikoisempia ongelmia ilmennyt.

Kun Sonjaa harjailee, se tuo mieleen ne täysin normaalit harrastelupuoliveriset sieltä koto-Suomesta. Ihmisiä yleensä hämmästyttää kuulla, että tämä silmät kiinni, ajahuuli lupsuen harjauksesta nautiskeleva kiiltävä tamma on kuin onkin menestyvä laukkuri. Sen jälkeen ensimmäinen reaktio on tulla omin käsin taputtelemaan vähän poikkeuksellisen rauhallista Sonjaa - ja siitäkös tämä huomiolle perso neiti pitää paljon. Se nyökyttelee tyytyväisenä, hotkii tarjotut herkut ja käyttäytyy niin mallikkaasti, että oikein ylpeä pitää olla!
Kavioiden siivoamisessa saa huhkia hikensä pintaan. Sonja nostaa jalkansa erittäin säyseästi heti, kun hoitaja liu'uttaa kättään sen jalkaa alaspäin, mutta ei haluaisi itse pitää koipea ylhäällä. Tämä käy selän päälle hyvin nopeasti, mtta yleensä kovin siistissä kunnossa harjattavaksi tuleva Sonja ei vaadi paljoa aikaa kaviota kohti. Onneksi tamma ei ole keksinyt ryhtyä nojaamaan hoitajansa päälle, tai jotain.
Vaikka kaikki on ollut helppoa satulointiin asti, arki alkaa siitä. Normaalien hevosten tapaan Sonja haluaisi vältellä töitä, ja pullistelee siksi treenatun, laihan pyykkilautavatsansa uskomattomiin mittoihin. Heppoinen laukkasatula on kuitenkin saatava tiukalle saman tien, joten ei siinä auta sitten kuin läpsytellä Sonjan vatsaa avokämmenellä, hieraista sitä rystysillään välillä ja kiristää satulavyötä reikä kerrallaan aina, kun se on ollenkaan mahdollista.
Voi sitä suitsimista. Hammasloman kutittamisesta ei ole hyötyä, eikä Sonja reagoi edes siihen, kun suitsija ujuttaa sormensa hammaslomasta neidin suuhun ja painaa kitalakea. On otettava reilusti kiinni tamman turvasta, painettava sen sieraimet päältä tukkoon ja sitten reippaasti vedettävä suitset päähän, kun suu aukeaa. On toki muitakin mahdollisuuksia, mutta ne vievät aikaa ja antavat Sonjan kuvitella, että se saa päättää, milloin kuolaimensa ottaa suuhun.

Joka kerta, kun joku ulkopuolinen seuraa lämmittelyä, ilmoille pääsee sama ihmetys: onko tuo muka laukkuri? Sonja on poikkeuksellinen: se osaa odottaa käskyjä ja kuuntelee todella jockeytä kuin paraskin kouluratsun alku. Kaikkein ihmeellisintä on, että tämä ominausiis ei ole vauhdista tai tarmosta pois - tamma saattaa ensin kenkkuilla silkkaa laiskuuttaan, mutta kiihdyttää sitten, pidentää askeliaan ja toimii jockeynsä ohjeiden mukaan. Siinä missä normaali laukkahevonen on vain nopea ja pääasia on päästä lujaa, osaa Sonja myös ottaa rauhallisesti. Ellei sen suku olisi näin upea ja laukkapainotteinen, olisi tamma ollut varmasti hyvä kouluratsun urallakin.
Itse treenissä alun kankeudet ovat poissa ja Sonja kukoistaa. Se ei enää hangoittele vastaan sitäkään vähää, mitä lämmittelyn aikana, vaan keskittyy omaan hommaansa. Oli mukana muita tai ei, tämä juoksija yrittää parastaan. Toki muiden hevosten seura inspiroi neitiä ihan sen huomaamatta, mutta yksinkin tuloksia saavutetaan. Kunnon jockey osaa vieläpä tehdä treenistä hauskan leikin, ja kun hän saa sillä tavalla Sonjan kilpailuvieetin herätettyä, tamman perässä ei pysy enää kukaan. Ainoa paha tapa tällä hevosella on se, että se saattaa välillä tulla radan lyhyille suorille liian nopeasti, kompuroida ja näin menettää vauhtiaan. Ihmisten on siis oltava tarkkana!

Kilparata ei stressaa tällaista heppaa, kuin Sonja. Se on jo kaksivuotiaana pikkuvarsana tottunut meluun ja mökään aivan loistavasti. Turtunut neiti ei ole ollenkaan, ja sen huomaa helposti korivien kääntyilemisestä äänien mukaan - kyllä asiat kiinnostavat meidän Sonjaa, mutta se ei ole niin lapsellinen, että säikkyisi tai muuttuisi jännittäväksi hermokimpuksi.
Moni jockey on sanonut, että Sonjan kanssa ei ole mitään eroa sillä, tehdäänkö suoritus kotona vai laukkakilpailujen hulinoissa. Tammalla ei ole aavistustakaan, millaisia summia siitä lyödään vetoa, eikä siitä, miten sen omistajat ja hoitajat jännittävät. Sonjalle kilpailut ovat kuin mikä tahansa muukin lenkki - pitää juosta lujaa ja ylittää maalilinja ihan ensimmäisenä.

...about the family

i. So Superman
xx, evm.
ii. Superpowers
xx, evm.
ie. So Damn Good
xx, evm.
e. What a Shock
xx, evm.
ei. Shock
xx, evm.
ee. What a Girl
xx, evm.

...about the competitions

maiden: 2, allowance: 1, G3: 3, G2: 1, G1: 4

2-vuotiskausi
20.05.-10, Laukka (LJ) 1600m - 2/8, 12 000ve
20.05.-10, Laukka maiden (LJ) 5f - 1/9, 25000ve
25.05.-10, Laukka allowance (LJ) 1700m - 1/6, 30000ve
05.06.-10, Laukka G3 (LJ) 1700m - 4/5, 17000ve
08.06.-10, Laukka G3 (LJ) 6f - 5/6, 8500ve
18.06.-10, Laukka G3 (LJ) 5f - 1/10, 85000ve
15.07.-10, Laukka G2 (LJ) 1600m - 1/2, 100000ve
25.07.-10, Laukka G1 (LJ) 7f - 2/4, 114000ve

3-vuotiskausi
10.08.-10, Laukka G1 (LJ) maili - 6/8, 0ve
20.08.-10, Laukka G1 (LJ) 7f - 5/7, 45000ve
25.08.-10, Laukka G1 (LJ) 6f - 1/11, 190000ve

...about the babies

CAS XVIII Sochial Suicide RR (1: $ochial Riot Machine)
CAS-XX Spidershock RR (i: Spidermonkey)

...copyright

pohja © turjake, ulkoasun © maukka., otsikkokuva © The Final Turn Gallery