Welcome to Zurück !

Ratsu laukkaa kyljet kiiltäen esteelle. Ratsastaja ohjaa sitä itsevarmasti huomaamattomin avuin. Hevonen tietää mitä on tekemässä, arvioi ponnistuspaikan ja hyppää täydellisen pehmeästi ja sulavasti. Ratsastaja nostaa nyrkkinsä ilmaan ja antaa hevosen laukata kentän ympäri kuin kunniakierroksella.
Hakojen hevoset katselevat toveriaan ja omistajaansa ylpeinä heidän puolestaan. Vaikka kisahevosa pidetään heikkohermoisina, nämä hevoset ovat rauhallisia ja ystävällisiä eläessään tässä kauniissa paikassa Alppien juurella.
Lämpimän tuulen puhaltaessa siistillä, kesänvihreällä tallipihalla, kohoavat Alppien lumihuiput kehystämään kauniin näkymän. Zurück on koti kilpahevosille, lomapaikka hevosihmisille ja työpaikka tallin omistajapariskunnalle.

Olet saapunut virtuaaliselle tallille, jossa luonnollisesti pidetään virtuaalihevosia (eng. SIM game horses). Virtuaalitalli ja virtuaalihevonen ovat käsitteitä jotka voi lyhyesti selittää vaikkapa niin, että ne (hevonen ja talli) ovat olemassa ainoastaan Internetissä.
Talli sijaitsee virtuaalisessa Etelä-Saksassa, Inzellissä, kuten sen nimestäkin voi päätellä. Ystävyystallina mainittakoon x, sekä aktiivisina yhteistyötalleina x, x ja x.

  The true Zurück

Kerrottakoon käytännön asioistakin vähän.
Zurückissa pidetään pääasiassa estepainotteisia hannoverisia jotka ovat tallin omistuksessa, mutta monenkirjavaan hevoslaumaan on eksynyt muutama koulupainotteinenkin hevonen sekä yksityisten ihmisten omistuksessa olevia karsinanvuokraajia.
Tallin aamu alkaa kello kahdeksan aina, ja yöksi alue rauhoitetaan kello kymmenen. Sen jälkeen vielä talon isäntä, Bill, käy antamassa hevosille yöheinät. Tallitytöt ja -pojat saapuvat kahdeksan aikoihin auttamaan aamuhommissa, emmekä me ilman heitä täällä pärjäisikään.
Vierailijoille talli on auki vasta kun hevoset ovat rauhassa ruokailleet aamurehunsa, eli noin kello yhdeksän jälkeen paikallista aikaa. Hevosiin ei pidä koskea luvatta, koska suuri osa niistä on vielä nuoria, kokemattomia varsoja tai hieman äkäisiä oreja. Kenen tahansa tallin henkilökuntaan kuuluvan (omistajat, hevosenhoitajat, tallityöntekijät ja niin edelleen) luvalla hevosia voi koskea.
e-mail
blog

ulkosun ja kuvan © Eveliina K 2007   kuvien © Oresama/Zurück
Luvaton kopiointi on rikos !