Brüno GER - The Horse

Brüno GER, "Bruno" is a SIM game horse and exists only in Finnish.
In a nutshell he is a hannover stallion and does dressage.Nimi Brüno GER, "Bruno"
Syntymäpäivä 03.01.-09
Ikä, ikääntyminen 9v (3v+6kk=1v)
Rekisterinumero VH06-011-5062 / VHY-L00010
Rotu Hannover
Väri Tummanruunikko
Sukupuoli Ori
Säkäkorkeus 166cm
Kasvattaja Justin Archibald, evm., Saksa
Omistaja Oresama
Asuintalli Zurück
Painotus Koulupainotus
Koulutustaso GP, 70cm
Saavutukset KRJ-III, YLA2


  The Outfit

Klikkaa kuvaa, niin näet sen oikeassa koossaan.
Kuvat piirsii Bearing. / dA

  This is Me!

I'm pretty! I'm hot! I'm everything you're not!
No mutta TOTTAKAI Bruno saa parhaan karsinan, sehän on selvä. Tietenkin muut puhuttelevat sitä nimellä kaunis nuoriherra Bruno ja väistyvät sen tieltä kun se haluaa laitumen parhaat heinät.
Tämän itsekkyyden takia Bruno ei tule toimeen muiden hevosten kanssa, vaan joutuu tarhailemaan yksin. Ihmisille se on onneksi nöyrempi, mutta kuitenkin pakkaa sitä isottelemista ilmetä tasaisin väliajoin. Siksipä hoitajalta ja ratsastajalta vaaditaan suoraa selkää ja yhtä isoa egoa kuin Brunolla. Joka hetki on oltava valmis. Jos Bruno voittaa kerran, se pitää huolen että se kerta ei ole viimeinen.
Kun pomo on selvä, Buruno on mukavan tasainen ja pehmeäaskelinen ratsu, jolla on kapasiteettia hyvinkin vaikeisiin luokkiin. Kouluratsastus on sen ykköslaji, ja se näkyy.

The me over there! How can I be lonely?
Brunon hoitamisessa on ne tietyt huonot puolet joka ikinen kerta. Se vääntää naamalleen sen tietyn ilmeen ja lähestyy se tietty kiille silmissään hoitajan takapuolta hampaineen. Bruno vaatii, että sitä kohdellaan kuin kuningasta, mutta sen vaatimisia ei sovi kuunnella. Se isottelee kaikille samaan tahtiin, hoitaja ei ole huono vaan hevonen on itsekäs.
Bruno olettaa että kaikki silti pitävät siitä, ja haluaa pitkän, rauhallisen harjauksen. Kavioiden nostelemisten kanssa ei ole koskaan ollut ongelmaa, eikä Bruno tosiasiassa pure tai potkikaan, mutta ilkeyksissään saattaa karata tai purra jonkun esineen rikki.
Satuloiminen on helppoa, koska Bruno ei pullistele. Kuolainten operoiminen suuhun onkin kokonaan toinen asia. Ori ei suostu, ei vaikka ujuttaisi sormen hammaslomasta. Se ei ehdi purrakaan, niin tiiviisti sen on painettava hampaita yhteen. Siinä on kokeneemmallakin hevosihmisellä sormet suussa - kirjaimellisesti - kun tätä ukkoa on suitsittava. Jos ongelma ei poistu iän myötä, Brunolle hankitaan kuolaimettomat suitset, jotta se oppisi ettei irvistely ole keino vältellä töitä.

ANYTHING you can do I can do BETTER!
Kun viimeinkin ollaan selvitty kentälle saakka, Bruno on tyytyväinen sekä itseensä että tilanteeseen. Muodon vuoksi sen on tietenkin yritettävä kiihdytellä lämmittelyssä ja vetää siksakkia jotta ratsastaja vähän keikahtaisi, tai ehkä horjahtaisi. Kun kunnon koulutreeni alkaa, poika oikein hohtaa itsevarmuutta ja paistattelee taitavuutensa tuomassa valokeilassa. Jos joku muu ratsu on kentällä samaan aikaan, ori luimii ja näyttelee hampaita sen tullessa liian lähelle, mutta muuten antaa olla rauhassa. Pienessä ryhmässä ratsastus onnistuu kyllä, vaikka Bruno viekin röyhkeästi tilaa ja huomiota muilta.
Brunolla on hyvät pehmeät askeleet ja vahvat jalat, ja kaiken lisäksi sitä kiinnostaa kouluratsastus. Siksi se on väsymätön, ja protestoikin kovaan ääneen kun treeni on ohi ja talli kutsuu, kun taas normaalit hevoset ovat mahdollisimman nopeasti lähdössä kentältä.

What a WONDERFULL world!
Esteratsastus ei ole ihan yhtä kivaa kuin kouluratsastus. Samanlainen se lämmittely on, mutta kun aletaan tositoimiin, ratsastajan on oltava tarkkana kuin porkkana. Välillä Brunon jutut ovat nimittäin kuin keitetystä kaalinpäästä. Se on vietävä esteelle juuri eikä melkein oikein ja laskettava askeleen tasan tarkkaan. Se kieltää pienimmästäkin syystä ja vaistoaa heti jos ratsastaja on epävarma. Nyt se on keksinyt uuden tavan luistaa töistä: kukaan ratsastaja ei jaksa kauaa jos Bruno saa tehtyä niin, että kiertää esteet viime tipassa ja ratsastaja on pudota joka kerta. Ori on heti saatava tekemään töitä kunnolla tai mistään ei tule mitään.

ME being here, it's possible to be just like YOU are.
Kun Brunoa taluttaa hakaan, sillä on älytön kiire. Kun Brunoa taluttaa tallille haasta, sillä on edelleen älytön kiire. Kummallisesti kiire loppuu siihen paikkaan kun mennään kuljetusautoa kohti. Tuollaiseen mustaan aukkoon ori ei halua. Siellä haisee, siellä on kuuma, eikä se muutenkaan ole Hänen Korkeutensa arvolle sopiva paikka. Brunon silmät on pakko peittää jotta sen saa lastattua.

If we take off the make-up you won't recognize us.
Kisoissa! Bruno loistaa! Bruno kerää huomiota! Bruno kiipeää vaikka lipputankoon jotta kaikki katsoisivat sitä. Bruno on KILTTI, se ei edes irvistele muille hevosille. Se kokee uskomattoman muutoksen huomatessaan kuinka monia ihmisiä ja hevosia sen on onnistuttava vakuuttamaan ulkonäöllään, käytöksellään ja taidoillaan.
Kun lämmittely alkaa, ori on hyvällä tuulella. Vaikka pitäisi hypätäkin, se ei viitsi kieltää, vaikka koulukisoissa se onkin vielä hieman paremmalla tuulella. Sitä ei jännitä tippaakaan, ja se on oikein herkkä ja hyvä ratsastaa. Se ei purnaa vaikka sillä vain ravaisi kentän rinkiä, vaikka kotioloissa se protestoisi heti ja vaatisi vaikeampia tehtäviä.
Kun luokka alkaa, Bruno on valmis. Bruno lähtee heti. Bruno aikoo voittaa, vaikka se ei merkitse sille mitään. Se ei tarvitse mihinkään yhden pienen typerän luokan voittoa muiden palkintojensa rinnalle kalpenemaan. Se haluaa voittaa kaiken ja käyttäytyy sen mukaan.

  The Family

Game it, Name it
hann 168cm, evm.
They call me Buck (evm.) Tuntematon ori
Tuntematon tamma
Flawless (evm.) Tuntematon ori
Tuntematon tamma
Barbra
hann 164cm, evm.
Frying Sutchman (evm.) Tuntematon ori
Tuntematon tamma
Supposibly (evm.) Tuntematon ori
Tuntematon tamma


  About the Family

Game it, Name it oli kuvankaunis ori täynnä voimaa ja taisteluhenkeä. Lopenuupuneenakin Game teki aina parhaansa ja se tunnetaankin hyvin periksiantamattomana, ahkerana ja miellyttämishaluisena hevosena. Juuri luonteensa takia Game olikin mitä parhain kouluhevonen ja kilpaillut Saksan tiimissä MM-kisoissa useampaan otteeseen. GP-tasoinen, väkivahva ja komea musta kuningas kruunattiin yhdeksi kotiseutunsa parhaista siitosoreista lukuisien menestyksekkäiden orijälkeläistensä ja monien omalla alallaan pärjänneiden muiden jälkeläistensä johdosta ennen, kun se lopulta kuoli 25 vuoden kiitettävässä iässä eräänä kylmänä marraskuuna.

They call me Buck alias Buck oli monien jälkeläistensä tapaan rauhallinen ja tarmokas ori. Luonteensa puolesta tämä vahva ja sisukas hevonen oli loistava kouluratsu, mutta jäi hieman jälkeen oppimiskykynsä kanssa. Rakenteensa ja mahtavan luonteensa takia Buckia kuitenkin käytettiin jonkun verran siitosorina ja sillä on myös hyvin kovatasoisia jälkeläisiä. Ori oli ehkä parempi jalostus- kuin kilpahevonen kaiken kaikkiaan.
Flawless oli oli monipuolinen, hauskannäköinen hannovertamma. Tummanruunikolla koulutammalla oli kaikissa jaloissaan hyvin etukorkeat puolisukat ja sen pää oli lähes vitivalkoinen. Kirkkaansiniset silmät napittivat usein haaveilevasti tyhjyyteen ja tamma olikin luonteeltaan hieman poissaoleva. Ratsuna Flawless kuitenkin keskittyi hyvin paljon suoritukseensa ja ratsastajan apujen kuuntelemiseen ja se menestyi hyvin Int II tasoisena kilpahevosena. Myöhemmin Flawless sai myös kolme jälkeläistä.

Barbra on säyseä ruunikko yleisratsu. Tamma on menestynyt sekä esteillä, että koulussa ja kilpaillut tämän lisäksi myös kenttää. Barbran uralle on sijoittunut lukuisia voittoja arvokilpailuista ja sen pitkäaikainen ratsastaja kertoo olevansa hyvin tyytyväinen tamman suoriutumiseen. Barbraa sanotaankin luonteeltaan innokkaaksi, monipuoliseksi ja herkäksi hevoseksi, jolla on paljon annettavaa ratsastussaralla. Kilpauransa lisäksi Barbra toimii siitoshevosena hannoverjalostuksessa ja on saanut jo kaksi kaunista varsaa.

Frying Sutchman alias Man oli hyvin maskuliininen, lihaksikas ilmestys. Tummanruunikko kouluori kilpaili huomattavan pitkän uran aina nelivuotiskaudeltaan kaksikymmenvuotiaaksi asti. Jo nuoruudestaan asti tätä hienoa kouluhevosta käytettiin myös siitosorina ja Manille onkin kertynyt monia kymmeniä jälkeläisiä vuosien varrella. Kaikki Manin jälkeläiset eivät suinkaan ole menestyneet yhtä hyvin, kuin isänsä, mutta joukosta löytyy muutamia helmiä.
Supposibly oli rauhallinen veikeä tamma, joka kilpaili aluetasolla ja toimi siitoshevosena. Rautias kouluhevonen nähtiin usein suorittamassa vaikeitakin liikkeitä kotimaaneesinsa turvissa, mutta vain harvoin tamma osallistui GP-tason kilpailuihin, mikä oli sääli, sillä kykyä Supposiblyltä ei puuttunut. Sen kilparatsastaja ei vain ollut yhtä tasokas ja tamma haluttiin pitää kotitilalla jalostushevosena, eikä myydä eteenpäin paremmalle ratsuttajalle... Niinpä sen kohtaloksi jäi kilpailla tasoaan jonkin verran alemmissa luokissa - tosin menestyiksekkäästi.

Sukuselvityksen kirjoitti Bearing.


  This is MY Show!

Kisakalenteriin merkitään vain sijoitukset.

Päivämäärä Järjestäjä Luokka Sijoitus
31.07.-09 Usvajärvi KRJ/Px de Usvajärvi 4/20
02.08.-09 Shadow TB KRJ/VaA 5/48
05.08.-09 Kings Road KRJ/Int.I 6/42
07.08.-09 Mumina KRJ/VaB 5/26
09.08.-09 Harbtown KRJ/GP 4/16
10.08.-09 Harbtown KRJ/GP 3/15
10.08.-09 Harbtown KRJ/GP 9/89
13.08.-09 Headway KRJ/Int.II 10/60
18.08.-09 Devilish Dressagemasters KRJ/GP 7/50
19.08.-09 Devilish Dressagemasters KRJ/GP 1/50
21.08.-09 Devilish Dressagemasters KRJ/GP 4/50
22.08.-09 Devilish Dressagemasters KRJ/GP 7/93
13.09.-09 Duren KRJ/Px de Igora 6/50
14.09.2009 Duren KRJ/Kür Int.I 7/50
15.09.-09 Duren KRJ/Int.II 7/50
17.09.-09 Duren KRJ/Kür GP 1/60
17.09.-09 Kotisuo KRJ/GP 2/25
18.09.-09 Duren KRJ/Int.I 2/50
18.09.-09 Duren KRJ/Kür GP 3/50
20.09.-09 Duren KRJ/Int.I 1/50
20.09.-09 Duren KRJ/VaA 1/50
21.09.-09 Duren KRJ/Kür VaA 5/50
21.09.-09 Duren KRJ/Kür Int.I 4/50
22.09.2009 Duren KRJ/Kür VaA 6/50
22.09.-09 Duren KRJ/Kür GP 5/50
25.09.2009 Duren KRJ/Kür Int.I 2/50
26.09.-09 Duren KRJ/Kür GP 4/50
27.09.-09 Duren KRJ/VaA 6/50
28.09.-09 Duren KRJ/Kür VaA 5/50
28.09.-09 Duren KRJ/Kür Int.I 5/50
29.09.-09 Duren KRJ/Px de Igora 1/50
29.09.-09 Duren KRJ/Kür VaA 5/50
29.09.-09 Duren KRJ/Kür GP 1/50
30.09.-09 Duren KRJ/VaA 6/50
30.09.-09 Turnberry Trakehners KRJ/Int.I 4/66
30.09.-09 Turnberry Trakehners KRJ/GP 7/70
03.10.-09 Devilish Dressagemasters KRJ/GP 9/100
04.10.-09 Devilish Dressagemasters KRJ/VaA 6/100
05.10.-09 Duren KRJ/Int.I 2/50
06.10.-09 Duren KRJ/Kür VaA 1/50
07.10.-09 Duren KRJ/Int.I 2/50
10.10.-09 Stewart KRJ/GP 2/28
11.10.-09 Duren KRJ/VaA 7/50
11.10.-09 Västerby KRJ/GP 5/50
12.10.-09 Duren KRJ/VaA 2/50
12.10.-09 Västerby KRJ/GP 6/50
13.10.-09 Västerby KRJ/GP 1/50
15.10.-09 Eucarya WBs KRJ/GP 2/100
15.10.-09 Eucarya WBs KRJ/GP 4/100
15.10.-09 Eucarya WBs KRJ/GP 3/100
16.10.-09 Västerby KRJ/GP 4/50
16.10.-09 Västerby KRJ/GP 9/50
16.10.-09 Eucarya WBs KRJ/GP 10/100
16.10.-09 Eucarya WBs KRJ/GP 10/100
16.10.-09 Eucarya WBs KRJ/GP 7/100
17.10.-09 Västerby KRJ/GP 2/50
18.10.-09 Eucarya WBs KRJ/GP 7/100
13.11.-09 Hafrena KRJ/GP 5/44


  Dear Diary...

090412
Bruno on mukana YLA'ssa nyt. Kiitän onnea siitä, ettei se ole laiskotellessaan menettänyt lihaksiaan ja karvansa kiiltoa. Myös käytös on nyt hyvää, kun ori on päässyt lenkeille Annan kanssa. Olen uskaltanut antaa luvan jo useamman tunnin maastolenkeille, eikä jalka ole vihoitellut.
Tämän päivän projekti oli Brunon pesu. Orihan ei tykkää Zurückin pesukarsinasta, joten jouduimme peittämään sen silmät, jotta se ylipäätään meni sisään. Sitten kaikki luisti tottakai hyvin. Minä hepan Annan kanssa suihkutin, vaahdotin ja huuhtelin. Poika sai uuden, pehmeän (itse asiassa Rokille kuuluvan) punaisen fleeceloimen niskaansa ja Anna jäi selvittelemään sen harjajouhia.
Illemmalla satuin katselemaan vanhoja valokuvia, joissa vielä kilpailin hepallani. Viime kerrasta on ihan mielettömän kauan, eikä uutta kertaa tule koskaan. Laminoin yhden pienen kuvan ja kävin kiinnittämässä sen Brunon karsinan oveen. Kuva tuli miltei syödyksi, kun Anna talutti Hänen Maijesteettinsa Brunon käytävälle harjattavaksi ennen iltaruokintaa.

030112
Hyvää syntymäpäivää, rakkaalle Brunolle, toivottavat omistaja, tallimestari, molemmat hevosenhoitajat, valmentaja ja vieläpä eläinlääkäri, joka teki tänään tarkastuksen noiden sairasteluiden jälkeen. Bruno täytti yhdeksän vuotta tänään, ja sehän on hevonen parhaassa iässä!
Tallilla on jo totuttu siihen seikkaan, että Brunolla ei enää pahemmin ratsastella raskaita reissuja. Itse asiassa ori on saanut enemmän huomiota kuin pitkään aikaan. Zurückin uusin hevosenhoitaja Anna on ottanut tavakseen viettää kahvituntinsakin orin karsinassa vain juttelemassa sille ja hörppimässä itse kahvikupillistaan. Muutkin sitten pikkuhiljaa vetäytyivät Annan seuraan karsinalle kahville. Minä tallin omistajana aluksi kielsin, koska pelkäsin vahinkoja, mutta mitäpä muutama kahvikuppi voisi aiheuttaa tallissa silloin, kun ihan kaikilla on tauko?
Bruno kuitenkin vain nauttii huomiosta! Se on iloinen ja riehakas, ja muuten myös ainakin viisi kiloa normaalia painavampi, kun saa vain lomailla tarhassa päivät.
Uusi liikutusohjelmakin on nyt tehty, ja sen voi kuvailla yhdellä lauseella. Anna, joka pitää erityisen paljon Brunosta, ratsastaa sillä käyntiä joko kentällä tai helpoimmalla maastoreitillä vähintään neljästi viikossa.
Tämän vuoden projekti olisi saada muuten Bruno mahtumaan laatuarvosteluihin. Luulen, että se pärjäisi YLA'ssa, KRJ'ssa ja KRL'ssa...

121211
Bruno on toipunut niin hyvin kuin sen voi odottaa tuosta syyskuisesta vammastaan. Eläinlääkäri kävi viikko sitten ja sanoi, että ori ei ole enää mistään kipeä. Bruno on onnesta soikea, kun on päässyt tarhailemaan enemmän kuin kaksi tuntia kerrallaan... Lääkäri antoi myös ratsastusluvan, mikä siis tuli yllätyksenä. Olin kuvitellut, että Bruno on nyt jalkapuoli ja joutuu seisoskelemaan lopun elämäänsä. Sillä saa kuitenkin mennä kävelylenkkejä aivan huoletta, ensin tietysti vain lyhyitä, eikä enää koskaan mitään vaikeita vaelluksia. Uutinen on ihan mielettömän hyvä! Anna, joka on tuntenut Brunon vähiten aikaa ja rakastunut siihen eniten, on jo käynyt kokeilemassa maastotouhua. Ori oli kuulemma tosi energinen, mutta meni silti yllättävän hienosti.

021111
On se raskasta katsoa, kuinka oman hevosen polvia käydään piikittämässä joka toinen viikko. Haluaisin vanhan Brunon takaisin. Haluaisin viedä sen kolmen päivän vaellukselle ja vetää meidät molemmat aivan piippuun. Haluaisin kipeyttää lihaksemme koulutreenissä, niin kuin vielä pari kuukautta sitten. Haluaisin valmennuksen jälkeen valahtaa rakkaimman orini kaulaa vasten nojaamaan ja rutistaa heppaa pelkäämättä että sen jalat pettävät alta.
Pääasia on, että Bruno elää. Seuraavana vasta tulee se, että olemme onnellisia. Minä en ole, koska olen huolissani, vaikka eläinlääkäri sanoo välittömän vaaran olevan jo menneisyyttä. Brunon onnellisuuden takasin palkkaamalla uuden hevosenhoitajan, jolla olisi aikaa huolehtia erityisesti juuri tämän hevosen hoidosta. Uusoi hevosenhoitaja on vasta 22-vuotias Anna, joka ihaili Brunoa suuresti jo kilpakentillä ratsastaessaan itse holsteintammalla.
Kunhan Bruno paranee, en valita enää mistään. Vaikka sillä ei voikaan enää koskaan ratsastaa.

070911
Eilen aamulla tapahtui ihan järjetön katastrofi. Olin yksin takakentällä harjoittelemassa Brunolla, kun hevonen liukastui. Kaaduimme aidan läpi. Minä selvisin muutamalla naarmulla ja mustelmalla, mutta menin melkein shokkiin, kun näin miten Brunon kävi. Huomasin ensin vain haavan, joka oli tullut lankusta. Olin ihan varma, että heppa vuotaa kuiviin, kun katselen.
Ei puhelinta. Ei ketään tallipihassa. Kukaan ei kuullut, kun huusin kuin mielipuoli. Bruno yritti sätkytellä pystyyn, ja pääsikin. Silloin huomasin, mikä oikeasti oli vialla. Se oli kaatunut jotenkin jalkansa päälle, tai ehkä koko kaatuminen johtui juuri jalasta. Se roikotti sitä ilmassa ja oli selvästi hätääntymässä.
En voinut jättää Brunoa seisomaan kentälle ja juosta hakemaan apua. En varsinkaan voinut huutaa, ettei se kauhistuisi, kun oli muutenkin niin hermona. Heitin ojasta jättikokoisen kiven maneesin seinään. Luojan kiitos olin takakentällä, maneesin vieressä, enkä kaukana etukentällä. Maneesista juoksi raivostunut valmentajamme Elle DuLaud, ja luuli jonkun vain pelottelevan hevosia tahallaan.
Eläinlääkäri tuli nopeasti, ja olin varma että lemmikkini lopetetaan. Bruno sai rauhoittavia ja kipulääkettä. Sen jalka ei ollut murtunut vain sijoiltaan, ja sen haava täytyi ommella.
Nyt minulla on tallissa hevonen, joka ei saa liikkua ollenkaan. Se on pienessä karsinassa, eikä saa piipahtaa muualla kuin karsinan siivouksen ajan. Jo ylihuomenna se on varmasti niin raivoissaan liikunnanpuutteesta, että tulee seinän läpi. Enkä minä voi kuin antaa sen olla ja toivoa parasta. Pelkään että se kuolee.

160611
Kävin Brunon kanssa kesän ensimmäisellä pitkällä vaelluksella. Mukaan lähti Markus Rokilla ja Zach Analla. Meillä oli tosi mukavaa, kun nukuimme kaksi yötä laavuilla ja keitimme ruokaa ulkotulilla... Brunokin nautiskeli. Se ei saanut olla irti kuin tarhassa, mutta piti lenkkiä silti lomana. Istuin sen paljaassa selässä iltamyöhään ja annoin sen syödä ruohoa. Loimitin sen yöksi viileyttä ja sääskiä vastaan. Otin siitä valokuvan, kun Markus päästi sen poseeraamaan ihan irti kävelytielle Alpit taustanaan. Viimeisenä vaelluspäivänä, joka oli eilen, hevoset tarhailivat irti perheystäväni lehmien kanssa. Joku oli vähän kolhinut Brunon ryntäitä joko sorkillaan, kavioillaan, hampaillaan tai sarvillaan, mutta niillä oli pikemminkin naarmu kuin haava. Kotiin kurvatessamme olimme onnellisia ja väsyneitä.

200510
Oi Brunoa! Pyöritin oria kentällä tänään, ja sehän meni kuin unelma. Yleensä sillä on aina jotain vastaansanomista, mutta ehkä tämä kamala helle on lannistanut ryppyilyhalut. Ainakin ratsastus oli pitkästä aikaa täydellisen mukavaa, enkä joutunut pakottamaan Brunoa. Palkinnoksi poika pääsee huomenna pitkälle maastolenkille ja sen päätteeksi kahlaamaan järvelle. Luulen, että joku tallipojista voisi lähteä mukaan J-Rock -orilla... Mutta voin minä yksinkin ratsastaa.
VRL ei ole koskaan tulossa takaisin, luulen, koska taukoon on kulunut aikaa jo noin puoli vuotta. Brunoon se vaikuttaa siten, että kilpakentille ei ole asiaa ennen kuin jaokset palaavat. Tämä on siksi, että "villien" kilpailuiden kisaamisesta ei Brunolle ole hyötyä kuin harjoituksen kannalta.

280310
Tänään se Bruno tuli kotiin, ja kyllä sitä onkin kaivattu. Arvatkaa vain, olivatko tallipojat kaikki samaan aikaan harjaamassa oria ja tönimässä toisiaan, kun kaikki niin halusivat tutustua tallin machoimpaan oriin. Brunolla puolestaan on hieman sopeutumisvaikeuksia - se on muuttanut pari kertaa tiheään, ja ravaa nyt hermostuksissaan ympyrää ulkona. Suunnitelma on pitää se pihatolla ensimmäinen vuorokausi, koska luulen sen hajottavan paikat, jos sen sulloo pieneen karsinaan. Kaikki on kuitenkin parantumaan päin: Brunon silmät eivät enää ollenkaan muljahtele niin kuin päivällä, se antaa kiinni jo ja rauhoittuu heti, kun pojat kävelyttävät sitä ympäri tallin pihaa. Onneksi Bruno juo, vaikka ruoka ei uppoakaan siihen ollenkaan.


  Baby Brunoes
000000 Varsa (e:Emä)
Esittely.

ulkosun ja kuvan © Eveliina K 2007   kuvien © Oresama, ellei toisin mainita.   Luvaton kopiointi on rikos !